Gira la dreta: PSC + CiU?

Mica a mica es van veient confirmades les sospites que fa dies que té el personal més ben informat de la ciutat: es prepara un important gir a la dreta a partir de les pròximes municipals. Els símptomes són cada dia més evidents per a qui els sàpiga llegir i entendre. L'operació "El Mirall" no és un fet aïllat, En articles anteriors, El Pou Comú ja donava algunes pistes: que Smiley Bosch i l'avi Pujadas comparteixen part de l'entorn faniliar; que PSC i IC ja fa dies que no estan a gust compartint l'equip de govern; que Smiley ja ha començat a ofertar càrrecs a persones el perfil de les quals no és, precisament, gaire desquerres. Tampoc sembla probable que el PSC es decanti per una opció clara de pacte amb ERC: la gent d'ERC de Sant Boi és considerada com de les més dures del partit, tant a nivell social com a nivell social, com els gals de l'aldea de l'Astèrix, i axò els pot fer socis de govern força incòmodes, sobretot si tenim en compte que CiU ha sigut tradicionalment un soci adaptable que ha donat pocs problemes sempre que se'ls deixi tocar una tros de cuixa (alguna cadira curiosa que els permeti sortir a la foto i un sou més o menys garantit durant els quatre anys de mandat). És evident que CiU està llençant per la borda la feina excelent que havia fet els darrers anys el malaurat Agustí Torrents (com et trobem a faltar, Agustí!) i que, ara per ara, no està en el seu millor moment: si no que li preguntin al Jordà com li ha anat la repassada que li han fet per la seva posició incomprensible en el tema del Pla de Mobilitat. Així tot, Smiley Bosch amb el partit al darrera (més per vigilar-lo que res, o si no, què hi feia el Carcelén, secretari d'organització del PSC, a la roda de premsa de l'altre dia?), està cada dia més volcat a pactar amb els convergents. Si en els propers dies es confirma el rumor de que posaran de número 2 a la llista a una coneguda empresària santboiana (no distingida tampoc per tenir posicions gaire progressistes) podrem afirmar que teníem raó: que al PSC hi ha un gir a la dreta que afavoreix el pacte amb CiU. Molt hauran de crèixer IC i ERC (que, per cert, de cop semblen més amics del que ho haien sigut mai) per evitar-ho. I si no és així, a Sant Boi les passarem ben putes els propers 4 anys.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.